hordi.hu
KezdőlapMég több...Termékeink fotókonKapcsolatPartnereink
 
Még több...

...infó rólunk és a nyílászáróinkról.

Célunk az, hogy az Ön otthonát, intézményét, munkahelyét még szebbé, igényesebbé tegyük, ezért a széria termékeinken kívül egyedi megrendeléseket is szívesen vállalunk, akár különleges méretre,  akár nem szokványos megvalósításra vonatkoznak.

Jó minőségű, jó ár/érték arányú nyilászárókat készítünk fából és műanyagból, egyenletes minőségben, többnyire német gépekkel. 


Az alábbiakban 10 szempontot ajánlunk az Ön figyelmébe a helyes nyílászáró kiválasztásához:

1. Vegye figyelembe az épület építészeti jellegét, fekvését és a nyílászárót érő környezeti hatásokat. Döntse el, hogy fa vagy műanyag nyílászárót szeretne.

2. Amennyiben bizonytalan, kérje szakember tanácsát!

3. Üvegtípus választásánál ügyeljen a hő-, és hangszigetelésre, az általunk javasolt minőség k=1,1 W/m2K Low-E (fokozottan hőszigetelt), argongázzal töltött, kétrétegű üveg. Az üveglapok vastagsága 4-4 mm, a köztük lévő légrés pedig 16 mm.  

 4. A választásában játsszon szerepet a nyílászáró funkciója.  Az ablakoknál fontos eldönteni, hogy az ablak fix,  bukó, nyíló, toló-bukó, vagy bukó-nyíló legyen, illetve, hogy mire is akarjuk pontosan használni ezt a nyílászárót (szellőztetés és/vagy „fényforrás”   (a bukó ablak takarítása nehezebb, a bukó-nyíló ablak praktikusabb, hiszen biztonságosabban tud szellőztetni, és takarítani is könnyebb).

5. A bejárati ajtó lehet jobbos, vagy balos nyitásirányú, adott esetben kifelé vagy befelé nyíló. (Általában befelé nyílók a bejárati ajtók, de nagyon kicsi tér, illetve előírás esetén javasolható a kifelé nyílás. Kifelé nyíló bejárati ajtóknál vagy leemelésgátló vagy biztonsági pántok felszereltetése javasolt.)  A kiválasztott beltéri ajtó szintén lehet jobbos, vagy balos nyitásirányú. (Nyitásirány meghatározása: Álljon arra az oldalra, amerre az ajtó nyílik, azaz ahol a pántok vannak,  és határozza meg, hogy pántok melyik keze felé esnek.)

6. Mindenképpen ügyeljen arra, hogy jó minőségű, több ponton záródó vasalatok, szerkezetek legyenek beépítve a nyílászárójába! (Az általunk javasolt minőséget képviseli a ROTO vasalat, illetve a GU zár. Bejárati ajtóknál mindenféleképpen az öt ponton záródó biztonsági zárat ajánljuk.)

7. Esztétikai szempontból fontos a felhasznált anyag minősége (szép, hibátlan felületű legyen). 

8. Döntse el, hogy natúr, vagy felületkezelt fa nyílászárót szeretne, illetve fehér vagy színes profilú műanyag terméket!

9. A gyártótól, eladótól feltétlenül tájékozódjon a garancia, a jótállás feltételeiről (időtartam, szállítás, beépítés, illetve a beépítés előtti tárolás stb.)! 

10. Ne csak az árat figyelje, hanem a mögötte lévő minőséget, tartalmat is!